Predstavljen novi EU projekt “Q25 – Jačanje sustava volontiranja u ruralnim zajednicama središnje Hrvatske”

23. studenoga 2017.|By:
Danas je u Karlovcu održana prva od dvije uvodne konferencije na novom projektu LAG-a Vallis Colapis “Q25 – Jačanje sustava volontiranja u ruralnim zajednicama središnje Hrvatske” koji sufinancira Europska unija unutar Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH u iznosu od 608.928,26 kuna. Riječ je o 100% financiranju Europske unije.

Partneri na projektu su Carpe diem iz Karlovca, Agencije lokalne demokracije (ALD) Sisak, Društvo Crvenog križa Duga Resa te Dom za starije i nemoćne sv. Antun iz Karlovca. Projekta će se provoditi u tri županije: Karlovačkoj, Sisačko-moslavačkoj i Zagrebačkoj na čijem području djeluje LAG.

Dio naziva projekta, „Q-25“ odnosi  se na 20 organizatora volontiranja u području socijalne skrbi i zdravstva te korisnika projekta i četiri partnera što je ukupno 25 organizatora volontiranja koji će razvijati i provoditi volonterske programe sukladno potrebama svojih organizacija i korisnika. U projektu  će biti angažirano  175 volontera koji bi trebali odraditi više od 12.000 sati.

Kroz izgradnju kapaciteta udruga i ustanova koje rade u području zdravstva i socijalne skrbi projekt će doprinjati  unaprijeđenju usluge i kvalitetu rada u zdravstvu i socijalnoj skrbi. Pozvane su sve ustanove  koje se bave zdravstvom i socijalnom skrbi  da se uključe u projekt. Način komunikacije će biti kroz Facebook stranicu koja je kreirana pod imenom: @projektQ25.

Svi zainteresirani koji bi htjeli sudjelovati, kao što su ustanove i organizacije civilnog društva,  bit će kvalitetno educirani te će im biti osigurana tehnička pomoć i praćenje njihova rada u razvijanju volonterskih aktivnosti.  Nositelj, LAG Vallis Colapis i partneri, svako na području svoje županije i geografskog djelovanja, bit će im na usluzi za kreiranje kvalitetnih volonterskih programa i edukaciju u prvom dijelu projekata. U drugom dijelu projekta fokus će biti na  mobilizaciji volontera koji će svojim volonterskim angažmanom doprinjieti jačanju svojih osobnim kompetencija, znanja i vještina te unaprijediti kvalitetu djelovanja udruga i javnih ustanova u kojima će volontirati.

Nakon tiskovne konferencije uslijedio je partnerski sastanak na kojemu su partneri i nositelj projekta dogovorili detalje oko aktivnosti koje slijede, podijele zaduženja svakog partnera te tehničke detalje same provedbe projekta.

U četvrtak, 13. srpnja, održat će se druga uvodna tiskovna konferencija i predstavljanje projekta u Sisku.

Više informacija o EU projektima možete pronaći na stranici www.strukturnifondovi.hr.

EUROPEAN UNION
LEADER
CROATIA
Co-financed by the EU pre-accession IPARD measure through LEADER project
This website is co-financed from EU pre-accession program for IPARD LEADER measure. The contents of this site are the sole responsibility of the LAG "Vallis Colapis" and do not necessarily reflect the position of the European Union.
Website maintenance is co- financed by the European Union from the European Fund for Agricultural Development, Sub-Measures 19.1. "Preparatory Assistance", Sub-Measures 19.2. "Support for implementation of operations under the community – led local development strategy“, Sub-Measures 19.3. „ Preparation and implementation of cooperation activities of the local action“, Sub-Measures 19.4. „ Support of running costs and animation“ under Measure 19 "LEADER-CLLD" from Rural Development Programme of the Republic of Croatia for the period 2014-2020. Share of co-financing 90% EU, 10% RH European Agricultural Fund for Rural Development: Europe investing in rural areas