Novosti

LAG Vallis Colapis

Započeo projekt "Aktiviraj se u mirovini"

Danas smo u Vijećnici grada Ozlja održali tiskovnu konferenciju za medije povodom provedbe "Aktiviraj se u mirovini".

Nositelj projekta je Gradsko društvo Crveni križ Ozalj i provodi ga u partnerstvu sa LAG Vallis Colapis, Maticom umirovljenika Ozalj i Taekwondo klubom Ozalj.

Poziv za volontere u Žakanju!

 

FB_Žakanje.png

Pokrenimo KOK! - kalendar događanja za siječanj

U sklopu projekta "Pokrenimo KOK!" i u siječnju nastavljamo s radionicama - u nastavku pogledajte Kalendar aktivnosti!

Partneri projekta Općina Kravarsko, KUD Kravarsko i Udruga umirovljenika općine Kravarsko, kao i svi stanovnici općine Kravarsko, pretrpili su veliku štetu uzrokovanu nedavnim potresom, no i dalje je prisutna jaka želja da se nastavti s projektnim aktivnostima čijom provedbom radimo na obogaćivanju života u općini Kravarsko. 

Projekt "ECO-SOCIAL": Održana treća volonterska akcija sakupljanja tekstila

Provedena je i treća, ujedno i posljednja, volonterska akcija sakupljanja tekstila koja se održala od 1. do 16. prosinca 2020. godine. Akcija je provedena povodom Međunarodnog dana volontera koji se obilježava 5. prosinca. Ukupno je 12 škola/školskih zadruga s područja Karlovačke županije (Osnovna škola "Slava Raškaj" Ozalj, Osnovna škola Draganići, Osnovna škola Banija, Osnovna škola Turanj, Srednja škola Duga Resa, Ekonomsko turistička škola Karlovac, Osnovna škola Grabrik, Osnovna škola Žakanje, Osnovna škola Mahično, Osnovna škola Rečica, Osnovna škola Generalski Stol te Osnovna škola "Vladimir Nazor" Duga Resa) sudjelovalo u volonterskim akcijama, a sakupljeno je ukupno 5350 kg tekstila! Škola koja je po učeniku sakupila najviše tekstila, je ponovno Osnovna škola Žakanje 1400 kg (5,79 kg po učeniku), a slijede Osnovna škola "Slava Raškaj" Ozalj 1500 kg (4,20 kg po učeniku) Osnovna škola Turanj 980 kg (2,31 kg po učeniku).

Čestitamo svim školama na sakupljenim količinama i odazivu jer je cilj volonterskih akcija osvijestiti važnost održivog razvoja lokalnih zajednica. 

"ECO-SOCIAL" - završni partnerski sastanak i predstavljanje prostora podružnice Humane Nove u Dugoj Resi

Dana 8. prosinca 2020. godine održan je šesti, ujedno i posljednji, partnerski sastanak projektnog tima te je predstavljen prostor buduće podružnice Socijalne zadruge Humana Nova Čakovec koja će se otvoriti u prostorima Srednje škole Duga Resa. Otvorenje podružnice Duga Resa jedan je od ciljeva projekta ECO-SOCIAL: Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš! Za potrebe otvorenja podružnice izvršeni su radovi za prilagođavanje objekta pristupu invalida te uređenje uredskih prostora i sanitarija. Ukupna vrijednost radova iznosila je 201.220, 00 kn od čega je Karlovačka županija sufinancirala 70.000,00 kn. Radovi koji su izvršeni: ugradnja platforme i dviju rampi, ugradnja wc-a za osobe s invaliditetom, instalacijski radovi te keramičarski radovi. Za potrebe podružnice osposobit će se i uredski prostor za buduće zaposlenike.

Otvorenjem podružnice u Dugoj Resi Socijalna zadruga Humana Nova Čakovec širi svoj rad na područje Karlovačke županije, a Duga Resa zbog svog prometnog položaja postaje svojevrsno centralno mjesto za prikupljanje tekstila. Socijalna zadruga Humana Nova Čakovec zapošljava teško zapošljive osobe (dugotrajno nezaposlene osobe, osobe s tjelesnim i mentalnim nedostacima, marginalizirane skupine, pripadnici nacionalnih manjina i sl.) što će biti cilj i u budućoj podružnici Duga Resa.

Potkategorije

Image

Prijava na mailing listu

SJEDIŠTE (OZALJ)

Kurilovac 1, 47280 Ozalj
047 731 400 (112)

PODRUŽNICA (KARLOVAC)

Trg hrvatskih branitelja 2, 47000 Karlovac
047 842 834

Email

lag@vallis-colapis.hr

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR)