Novosti

LAG Vallis Colapis

Poziv na raspravu „I mi smo nekad bili mladi“ u okviru projekta "Aktiviraj se u mirovini"

LAG Vallis Colapis u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Ozalj i partnerima organizira raspravu na temu „I mi smo nekad bili mladi“ koja će se održati 20. srpnja 2021. godine s početkom u 19:00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Ozlja.

Pozivamo zainteresirane osobe svih generacija, a posebno umirovljenike, na sudjelovanje u raspravi na kojoj ćemo podijeliti svoja iskustva i običaje nekada i sada.

Održana radionica LEADER/CLLD u RH - praćenje i vrednovanje provedbe - "natrag na osnove"

Zaposlenici LAG-a Vallis Colapis sudjelovali su od 30.lipnja do 3.srpnja 2021. godine na radionici u organizaciji LEADER mreže Hrvatske u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i LAG-om Zagora u Trogiru, na temu LEADER/CLLD u RH - praćenje i vrednovanje provedbe - "natrag na osnove".

 

ERASMUS+ TRENING - USKORO U KARLOVCU!

LAG Vallis Colapis je i ove godine aktivan u provedbi međunarodnih Erasmus+ projekata, pa su tako u pripremi dva treninga za osobe koje rade s mladima (youth workere). Jedan od tih treninga je i "Look behind the veil!" koji će okupiti 29 sudionika iz 9 država. Radi se o projektu vrijednosti 167.968,64 kn kojeg financira Europska komisija kroz Erasmus+ program, provodi se od 31.12.2020. do 30.10.2021. godine. U sklopu navedenog projekta od 22. do 29. srpnja 2021. u Karlovcu će se provesti  i Mobilnost osoba koje rade s mladima (trening) kao dio aktivnosti. Na treningu će se okupiti sudionici iz sljedećih država: Hrvatska, Grčka, Portugal, Češka, Latvija, Armenija, Gruzija, Ukrajina i Turska. 

Cilj treninga je predstaviti alat "Veo neznanja" za rad s mladima. Radi se zapravo o političkoj teoriji Johna Rawlsa koji kaže da svi moramo zamisliti da stojimo ispred jednog vela iza kojeg ne znamo kako izgleda društvo i kakvi su odnosi u društvu. Naša je pozicija u tom slučaju početna pozicija i mi smo ti koji određujemo kako će društvo izgledati. Drugim riječima, ako mi određenoj skupini damo veća ili manja prava može nam se dogoditi da upravo mi budemo ta skupina koja ima manja prava. Naime, nakon što se veo neznanja, hipotetski, makne mi ne znamo u kojoj ćemo skupini u društvu biti. Na ovaj način razmišljanja potiče se uključivost i pravičnost u društvu sukladno Rawlsovoj teoriji pravednosti. 

Pokrenimo KOK! - kalendar događanja za srpanj

Objavljen je kalendar radionica i aktivnosti u sklopu ESF projekta "Pokrenimo KOK!" za mjesec srpanj. Pokrenimo KOK! (Pokrenimo kulturu Općine Kravarsko) je EU projekt sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda te Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Nositelj projekta je Udruga PET PLUS s partnerima.

LAG Vallis Colapis poziva vas da u ponedjeljak 05. srpnja, s početkom u 11 sati, sudjelujete u nastavku radionice Potvrda o kompetencijama stečenim volontiranjem. Pridružiti nam se možete online, i to preko sljedećeg linka: https://bit.ly/3qEXS2L

Društveni centar Ozalj - aktivnosti u srpnju

Objavljen je kalendar radionica i aktivnosti za srpanj u sklopu projekta "Društveni centar Ozalj". "Društveni centar Ozalj" je projekt sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda te Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Ozalj. LAG Vallis Colapis u srpnju provodi sastanak/radionicu s volonterima/koordinatorima volontera (9. srpnja 2021.) te info radionicu za mlade o Erasmus+ programu (12. srpnja 2021.) Za sve detalje pratite Facebook stranicu projekta

 

Potkategorije

Image

Prijava na mailing listu

SJEDIŠTE (OZALJ)

Kurilovac 1, 47280 Ozalj
047 731 400 (112)

PODRUŽNICA (KARLOVAC)

Trg hrvatskih branitelja 2, 47000 Karlovac
047 842 834

Email

lag@vallis-colapis.hr

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR)