Novosti

LAG Vallis Colapis

Projekt "ECO-SOCIAL": Održan četvrti partnerski sastanak

Nakon poduže stanke s fizičkim aktivnostima na projektu, koja je bila uzrokovana epidemijom COVID-19, nastavili smo s normalnom provedbom projekta. Tako smo 28.05.2020., u Srednjoj školi Duga Resa, održali četvrti partnerski sastanak projekta ECO-SOCIAL: Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš!. Na sastanku smo raspravljali o proteklom razdoblju, aktivnostima koje smo proveli te kako ćemo ubuduće provoditi projekt. Napravili smo strateški plan za sljedeća 3 mjeseca s projekcijama za jesen. S obzirom da i dalje vlada nesigurnost vezana za potencijalni drugi val epidemije za svaku smo našu aktivnost osmislili i alternativno rješenje provođenja aktivnosti. 

Dogovorene aktivnosti za sljedeća 3 mjeseca su:

Javni poziv za prijavu u program inkubacije za društvene poduzetnike - Duga Resa

LAG Vallis Colapis pridruženi je partner na provedbi projekta DelFin CE 1374 – „Razvoj financijskih ekosustava za promociju društvenog poduzetništva u ruralnim regijama“ u okviru programa Interreg Središnja Europa 2014.-2020., sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Svrha projekta je predstaviti i promovirati model društvenog poduzetništva u ruralnim područjima s ciljem unaprjeđenja ekonomske situacije te uvođenja društvenih inovacija. Više o projektu na kojem je partner grad Duga Resa možete saznati na poveznici DelFin.

U sklopu projekta pokreće se devetomjesečni pilot program potpore za društvene poduzetnike i njihove poslovne ideje i projekte s pozitivnim društvenim i/ili okolišniim utjecajem te Grad Duga Resa poziva sve zainteresirane društvene poduzetnike s područja Karlovačke županije da se uključe u program podrške i ojačaju svoje kapacitete.

Predstavnici Vlade primili predstavnike Koordinacije za očuvanje digniteta udruga u Republici Hrvatskoj

Koordinacija za očuvanje digniteta udruga u Republici Hrvatskoj (čiji je LAG Vallis Colapis član) sazvala je te sudjelovala na sastanku predstavnika i predstavnica Vlade Republike Hrvatske 30. travnja 2020. godine. Priopćenje za medije nakon održanog sastanka prenosimo u cijelosti.
 

Do kraja ovoga tjedna Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Ured za udruge i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva moraju uskladiti tekst poziva za prijavu projekata na posebni COVID-19 natječaj koji će biti raspisan kao odgovor Vlade na korona krizu koja je pogodila udruge.

Objavljivanje posebnog COVID-19 natječaja predstavnicima Koalicije za očuvanje digniteta udruga u RH na sastanku održanom u četvrtak 30. travnja 2020. najavili su predstavnici Vlade.

Obavijest nositeljima projekata vezano za provedbu postupaka odabira projekata na LAG Natječajima

Poštovani nositelji projekta, ovim putem Vas obavještavamo kako zbog okolnosti uzrokovanih koronavirusom, a sukladno preporuci Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju od dana 23. ožujka 2020. godine, svi Zahtjevi za dopune/obrazloženja/ispravke, te obavijesti/odluke biti će poslani putem elektroničke pošte. Na Zahtjeve za dopune/obrazloženja/ispravke potrebno je odgovoriti u roku 7 dana od dana slanja Zahtjeva za dopunu/obrazloženje/ispravak putem elektroničke pošte.
Gore sve navedeno vrijedi do opoziva.

"Cities of YOUth" - predstavnici LAG-a sudjelovali na treningu jačanja kapaciteta

Tijekom veljače, točnije od 14. do 21 veljače, četiri predstavnika LAG-a Vallis Colapis sudjelovala su na trenigu za jačanje kapaciteta osoba koje rade s mladima (youthworkers). Domaćin treninga bila je organizacija "Youth Initiative Centre" (YIC) iz grada Gjumryja u Armeniji, u suradnji s organizacijama Association DRONI iz Gruzije, Center for Euroinitiatives iz Ukrajine, The Globe iz Češke te LAG-om Vallis Colapis iz Hrvatske. 

Održani trening je sedmodnevna aktivnost mobilnosti provedena u okviru dugoročnog projekta „Cities of YOUth: povećanje uloge mladih u razvoju turističke infrastrukture” podržanog od Erasmus+ programa Europske unije.

Image

Prijava na mailing listu

SJEDIŠTE (OZALJ)

Kurilovac 1, 47280 Ozalj
047 731 400 (112)

PODRUŽNICA (KARLOVAC)

Trg hrvatskih branitelja 2, 47000 Karlovac
047 842 834

Email

lag@vallis-colapis.hr

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR)