Novosti

LAG Vallis Colapis

"Cities of YOUth" - predstavnici LAG-a sudjelovali na treningu jačanja kapaciteta

Tijekom veljače, točnije od 14. do 21 veljače, četiri predstavnika LAG-a Vallis Colapis sudjelovala su na trenigu za jačanje kapaciteta osoba koje rade s mladima (youthworkers). Domaćin treninga bila je organizacija "Youth Initiative Centre" (YIC) iz grada Gjumryja u Armeniji, u suradnji s organizacijama Association DRONI iz Gruzije, Center for Euroinitiatives iz Ukrajine, The Globe iz Češke te LAG-om Vallis Colapis iz Hrvatske. 

Održani trening je sedmodnevna aktivnost mobilnosti provedena u okviru dugoročnog projekta „Cities of YOUth: povećanje uloge mladih u razvoju turističke infrastrukture” podržanog od Erasmus+ programa Europske unije.

Obavijest o radu ureda LAG-a uslijed situacije vezane za COVID-19

Poštovani korisnici,

ovim vas putem obavještavamo da, uslijed okolnosti vezanih za virus COVID-19, a prema preporukama Stožera civilne zaštite, uredi LAG-a (sjedište u Ozlju, Kurilovac 1, te podružnica u Karlovcu, Trg hrvatskih branitelja 2,) neće raditi. Također, nećemo obavljati nikakve terenske aktivnosti dok to prilike ne dozvole.

Upitnik: izravna prodaja poljoprivrednih i ostalih proizvoda uz prometnice

LAG Vallis Colapis namjerava postaviti kućice za izravnu prodaju poljoprivrednih i ostalih proizvoda (npr. suveniri i sl.) uz prometnice kojima ljeti prolazi veliki broj turista. Vjerujemo da kao turistička zemlja moramo iskoristiti priliku za pružanje mogućnosti našim poljoprivrednicima i obrtnicima za izravnu prodaju svojih proizvoda. Osim toga, na taj način se vrši i dodatna promocija naše države te potiče izvanpansionska potrošnja turista u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Posebno napominjemo da će ovu mogućnost imati ISKLJUČIVO proizvođači lokalnih proizvoda s područja našeg LAG-a. To ne mora nužno biti samo hrana. Slobodno se mogu javiti i poduzetnici koji proizvode odjeću, obuću, suvenire – jedini je uvjet da se radi o lokalnim proizvodima koji se proizvode na području našeg LAG-a. Stoga unaprijed molimo trgovačka poduzeća koja većinom prodaju robu koju nisu sami proizveli, da ne ispunjavaju ovaj upitnik.

Održan partnerski sastanak projekta "ECO-SOCIAL"

Dana 27.02.2020., u Srednjoj školi Duga Resa, održan je treći partnerski sastanak projekta ECO-SOCIAL: Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš!. Na sastanku su partneri podnijeli izvješće o provedenim aktivnostima od zadnjeg sastanka te se osvrnuli na prvih šest mjeseci projekta u kojima smo proveli sljedeće aktivnosti: 

1. održali smo dva partnerska sastanka projektnog tima na kojem su dogovorene obaveze te podjela zadataka kako bi projekt ispunio sve ciljeve i pokazatelje

Provedeno prvih 6 mjeseci projekta "ECO-SOCIAL"

"ECO-SOCIAL: Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš!" prvi je projekt LAG-a Vallis Colapis u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje u sklopu poziva „Osnaživanje doprinosa organizacija civilnog društva obrazovanju za održivi razvoj. Projekt za cilj ima razvoj sustava edukacije nastavnika i učenika lokalnih osnovnih i srednjih škola za teme održivog razvoja, pri čemu koristi i jača postojeći sustav školskih zadruga za usvajanje novih znanja o volonterstvu, društvenom poduzetništvu i oporabi otpadnog tekstila.

Projektni partneri jačaju svoje kapacitete za korištenje društvenog poduzetništva u uspostavi održivog modela rada sa školskim zadrugama na podizanja svijesti lokalne zajednice o održivom razvoju.

Image

Prijava na mailing listu

SJEDIŠTE (OZALJ)

Kurilovac 1, 47280 Ozalj
047 731 400 (112)

PODRUŽNICA (KARLOVAC)

Trg hrvatskih branitelja 2, 47000 Karlovac
047 842 834

Email

lag@vallis-colapis.hr

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR)