Projekt "ECO-SOCIAL": Održan četvrti partnerski sastanak

Nakon poduže stanke s fizičkim aktivnostima na projektu, koja je bila uzrokovana epidemijom COVID-19, nastavili smo s normalnom provedbom projekta. Tako smo 28.05.2020., u Srednjoj školi Duga Resa, održali četvrti partnerski sastanak projekta ECO-SOCIAL: Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš!. Na sastanku smo raspravljali o proteklom razdoblju, aktivnostima koje smo proveli te kako ćemo ubuduće provoditi projekt. Napravili smo strateški plan za sljedeća 3 mjeseca s projekcijama za jesen. S obzirom da i dalje vlada nesigurnost vezana za potencijalni drugi val epidemije za svaku smo našu aktivnost osmislili i alternativno rješenje provođenja aktivnosti. 

Dogovorene aktivnosti za sljedeća 3 mjeseca su:

- nastavak edukacija za učitelje i to već od 3. lipnja. Provest ćemo zadnji set edukacija za učitelje/nastavnike i to o oporabi tekstila

- organizacija studijskih posjeta projektnog tima s ciljem jačanja kapaciteta partnerskih organizacija. Studijski posjeti organizirat će se u pogone Humane Nove u Zagrebu i Čakovcu te pogonima za oporabu tekstila u Sloveniju (Ljubljana)

- početak radova (ugradnja rampi i platforme za pristup osoba s invaliditetom) u Srednjoj školi Duga Resa, a vezano za osnivanje podružnice Humane Nove u Dugoj Resi

- nabava opreme potrebne za rad podružnice u Dugoj Resi

- registracija i osnivanje podružnice Human Nove u Dugoj Resi

- organizacija sastanaka s predstavnicima škola uključenih u projekt kako bi se suradnja škola/školskih zadruga s podružnicom Humane Nove u Dugoj Resi nastavila i nakon projekta. 

Za više detalja o projektu pratite našu posebnu Facebook stranicu projekta. 

Projekt ECO-SOCIAL: Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš! provodi se od 1.8.2019. do 31.01.2021. godine. Nositelj projekta je LAG Vallis Colapis, a partneri na projektu su Srednja škola Duga ResaKarlovačka županija te Socijalna zadruga Humana Nova iz Čakovca. Program vrijednosti 1.267.913,68 kn sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru Švicarsko hrvatskog programa suradnje.

„Stajališta izražena u ovom članku isključiva su odgovornost LAG - a Vallis Colapis i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske."