Projekt "ECO-SOCIAL": Održana treća volonterska akcija sakupljanja tekstila

Provedena je i treća, ujedno i posljednja, volonterska akcija sakupljanja tekstila koja se održala od 1. do 16. prosinca 2020. godine. Akcija je provedena povodom Međunarodnog dana volontera koji se obilježava 5. prosinca. Ukupno je 12 škola/školskih zadruga s područja Karlovačke županije (Osnovna škola "Slava Raškaj" Ozalj, Osnovna škola Draganići, Osnovna škola Banija, Osnovna škola Turanj, Srednja škola Duga Resa, Ekonomsko turistička škola Karlovac, Osnovna škola Grabrik, Osnovna škola Žakanje, Osnovna škola Mahično, Osnovna škola Rečica, Osnovna škola Generalski Stol te Osnovna škola "Vladimir Nazor" Duga Resa) sudjelovalo u volonterskim akcijama, a sakupljeno je ukupno 5350 kg tekstila! Škola koja je po učeniku sakupila najviše tekstila, je ponovno Osnovna škola Žakanje 1400 kg (5,79 kg po učeniku), a slijede Osnovna škola "Slava Raškaj" Ozalj 1500 kg (4,20 kg po učeniku) Osnovna škola Turanj 980 kg (2,31 kg po učeniku).

Čestitamo svim školama na sakupljenim količinama i odazivu jer je cilj volonterskih akcija osvijestiti važnost održivog razvoja lokalnih zajednica. 

S obzirom da je ovo bila posljednja volonterska akcija sakupljanja tekstila u sklopu projekta, sa školama smo potpisali Sporazume o nastavku suradnje i nakon završetka projekta. Naime, volonterske akcije sakupljanja tekstila su imale odličan odaziv te vrlo pozitivan odjek u zajednici. Cilj nam je nastaviti sa sakupljanjem tekstila koji će se od sljedeće godine odvoziti u podružnicu Humane Nove Čakovec u Dugoj Resi. 

Aktivnost provođenja volonterskih akcija vrlo je praktična i interaktivna, izravno uključuje djecu i mlade u podizanje svijesti o očuvanju okoliša i održivom razvoju. Uključivanjem volontera, lokalnih udruga, velikog broja škola te mještana, povećava se socijalna kohezija te jačanje uloge udruga i škola u razvoju kompetencija mladih i djece.

Za više detalja o projektu pratite našu posebnu Facebook stranicu projekta. 

Projekt ECO-SOCIAL: Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš! provodi se od 1.8.2019. do 31.01.2021. godine. Nositelj projekta je LAG Vallis Colapis, a partneri na projektu su Srednja škola Duga ResaKarlovačka županija te Socijalna zadruga Humana Nova iz Čakovca. Program vrijednosti 1.267.913,68 kn sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru Švicarsko hrvatskog programa suradnje.

„Sadržaj teksta isključiva je odgovornost LAG-a Vallis Colapis."