Edukacije za prijave na Erasmus+ (razmjene mladih)

OBAVIJEST! Četiri preostale edukacije za prijavu na natječaje EU programa Erasmus+ prebacuju se na svibanj zbog spriječenosti voditelja radionica. Novi datumi edukacija su:
ponedjeljak, 17. svibnja
četvrtak, 20. svibnja (ONLINE)
ponedjeljak, 24. svibnja
četvrtak, 27. svibnja

 

U sklopu projekta Pokrenimo kulturu općine Kravarsko (KOK), koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda (ESF), u Kravarskom u četvrtak, 22. travnja, započinje serija edukacija za prijave na natjecaje EU programa Erasmus+. Tema ovih radionica ce biti isključivo razmjene mladih.

Edukacije ce se odvijati uživo, u Domu kulture Kravarsko, s početkom u 17h, a predavači ce biti zaposlenici LAG-a Vallis Colapis, Valentina Gambiroža Staković i Milan Medić. 

Raspored održavanja edukacija:

četvrtak 22. travnja
srijeda 28. travnja
četvrtak 29. travnja
ponedjeljak 3. svibnja
četvrtak 6. svibnja

Radionice su namijenjene udrugama i ostalim organizacijama civilnog društva (zaklade, sindikati, vjerske zajednice), školama i sl.

Na radionicu je potrebno ponijeti vlastiti laptop, jer će se na licu mjesta uvježbavati pisanje vlastite prijave u online obrascu.

Cilj radionica je da polaznici budu spremni pripremiti svoje projekte i prijaviti ih na prvi ovogodišnji rok koji ce biti 11. svibnja 2021.

VAŽNO: Koraci koje polaznici moraju napraviti prije dolaska na radionice (i bez kojih nema prijave na natječaj)

Za prijavu Erasmus+ projekata potrebno je prijaviti se na ECAS portal. Nakon registracije od ECAS sustava organizacijama će biti dodijeljen PIC broj (Participant Identification Code). Sam proces prijave na platformu nije kompliciran, ali PIC broj se ponekad čeka do 7 dana. Zbog toga savjetujem da se svi sudionici edukacije što prije registriraju na ECAS portal. Kako je u tijeku novo programsko razdoblje te je došlo do promjene same platforme, sve je na engleskom jeziku (hrvatska verzija je tek u izradi i očekuje se najranije ovo ljeto).

Upute za registraciju su sljedeće:

1. Otvoriti EU Login račun (osim ako osoba koja predstavlja organizaciju/skupinu već ima račun). Novi EU Login računi mogu se izraditi na sljedećem mrežnom mjestu:

https://webgate.ec.europa.eu/cas/eim/external/register.cgi

U slučaju da prva poveznica ne radi (ovih dana su česti tehnički izazovi), šaljemo i rezervnu poveznicu:

https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/how-to-participate/participant-register

2. Pristupiti sustavu za registraciju organizacija za Erasmus+ i Europske snage solidarnosti:

https://webgate.ec.europa.eu/erasmus-esc/organisation-registration te se registrirati u ime organizacije/skupine.

Organizacija/skupina mora samo jednom registrirati. Nakon završetka registracije, organizacija/skupina će dobiti Identifikacijsku oznaku sudionika (PIC). Zahvaljući PIC-u, koji je jedinstven broj i nužan je za prijavu prijedloga, organizacija/skupina može popuniti prijavne obrasce na jednostavniji način (tj. nakon upisivanja PIC-a na obrazac, podaci koje je skupina/organizacija unijela fazi registracije automatski će se prikazati na obrascu).

U sklopu procesa registracije organizacije moraju učitati i sljedeće dokumente: