Erasmus+ projekt "Look behind the veil!"

LAG Vallis Colapis provodi projekt „Look behind the veil!“ u sklopu kojeg je jedna od aktivnosti provedba treninga  u Karlovcu od 22. do 29. srpnja 2021. godine, na kojem sudjeluje 27 sudionika iz 9 država (Hrvatska, Češka, Grčka, Portugal, Latvija, Armenija, Gruzija, Turska i Ukrajina). Radi se o projektu kojeg sufinancira Europska komisija kroz Erasmus+ program, u provedbi je od 31.12.2020. do 30.10.2021., a vrijednost mu je 167.968,64 kn.

Cilj projekta je jačanje kapaciteta i vještina osoba koje rade s mladima za direktan rad s mladima s ciljem povećanja društvene inkluzije osoba s manje mogućnosti. Osim toga, specifični su ciljevi  jačanje kapaciteta partnerskih organizacija te jačanje vještina projektnog menadžmenta.

Kroz projekt ćemo predstaviti inovativan alat za rad s mladima, Veil of ignorance (Veo neznanja) političkog teoretičara Johna Rawlsa kroz koji osoba može vrlo lako naučiti o položaju drugih/drugačijih te se staviti u "njihove cipele". Projektnom timu je cilj povećati znanje za rad s mladima sa što većim brojem interaktivnih i zanimljivih alata koji su mladima pristupačni i edukativni. Mladi su oni s kojima treba raditi kroz formalne i neformalne oblike učenja s ciljem osiguravanja pravednog društva. Predstavnici Hrvatske i LAG-a Vallis Colapis na ovom treningu su i Gabrijela iz Kravarskog, Dinko iz Duge Rese i Martina iz Ozlja.