Novosti

LAG Vallis Colapis

U sklopu Erasmus+ BOSS projekta održana konferencija o mladima s ruralnog područja

U sklopu Erasmus+ BOSS projekta održana konferencija o mladima s ruralnog područja

Dana, 8. lipnja 2022. godine, održana je „Konferencija o mogućnostima sudjelovanja mladih u ruralnom području“. Konferencija se održala u sklopu Erasmus+ projekta „Biram, odlučujem, sudjelujem, stvaram – BOSS“ koji se provodi od 10. siječnja do 9. srpnja 2022. godine. Projekt vrijednosti 180.696,00 kn sufinancira Europska unija kroz Erasmus+ program, a provodi se u suradnji s Osnovnom školom Draganići te Općinom Draganić .
Cilj konferencije bio je okupiti dionike ključne za područje mladih na jednom mjestu, promovirati provedene projektne aktivnosti, podijeliti rezultate projekta, prezentirati mogućnosti za mlade u sklopu Erasmus+ programa te Savjeta mladih.
Aktivnosti i rezultati projekta koji su predstavljeni su:
▪ Radionice za učenike:
➢ Simulacija rada lokalne samouprave + EU razina
➢ Komunikacijske i prezentacijske vještine.
➢ Participativni proračun (sudjelovanju u donošenju proračuna),
➢ Mini projekt menadžment
▪ Sastanci s donositeljima odluka
▪ Razrada i provedba ideja/projekata učenika za koje je osigurano financiranje u sklopu projekta.
▪ Studijski posjet u Pazin i Pulu kao primjere dobre prakse o participativnom proračunu
▪ Konferencija o mogućnostima sudjelovanja mladih u ruralnom području
▪ Evaluacija i diseminacija
Jedan od važnijih rezultata projekta su tri projekta koje su osmislili mladi učenici, a koji će se provesti zahvaljujući sredstvima projekta. Radi se o projektima koji će unaprijediti školsko okruženje: vanjska učionica, slavina za vodu te zelena motorika (vanjske sprave za vježbanje).

Osim predstavljanja rezultata i aktivnosti, na konferenciji je održana panel rasprava na kojoj su sudjelovali predstavnici osnovnih škola, udruga, savjeta mladih i mladi. Zaključak panel rasprave je da mladi u ruralnom području imaju manje mogućnosti nego mladi u gradovima i da zbog toga aktivnosti treba dovesti u ruralnu sredinu, a to je upravo nešto što pruža Erasmus+.
Osim gostiju iz Osnovnih škola Draganići, Rečica i „Kardinal Alojzije Stepinac“ Krašić, na konferenciji su sudjelovali i predstavnici lokalnih i regionalnih vlasti kao i predstavnici općinskog i županijskog Savjeta mladih. 

 viber slika 2022 06 08 15 46 30 207WhatsApp Image 2022 06 08 at 15.46.32WhatsApp Image 2022 06 08 at 15.46.56

Image

SJEDIŠTE (OZALJ)

Kurilovac 1, 47280 Ozalj
047 731 400 (112)

PODRUŽNICA (KARLOVAC)

Trg hrvatskih branitelja 2, 47000 Karlovac
047 842 834

Email

lag@vallis-colapis.hr

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR)

Na našoj web stranici koriste se kolačići (cookies) kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Klikom na gumb Prihvati kolačiće omogućit ćete pohranu svih kolačića na svom računalu. Za više informacija o tome na koji način ova web stranica koristi kolačiće kliknite na poveznicu u nastavku.