54 nezaposlenih iskoristilo priliku za nova znanja i informacije o plasiranju poljoprivrednih proizvoda na tržište

LAG Vallis Colapis od 1. lipnja 2018. godine provodi projekt “Zapošljavanje kroz suvremeni pristup ponudi poljoprivrednih proizvoda” financiran iz Europskog socijalnog fonda. Provedba projekta započela je 1. lipnja 2018. godine i traje ukupno 18 mjeseci, a partneri LAG-a Vallis Colapis su LAG Frankopan, Ženska grupa Karlovac – Korak, HR-Koncept d.o.o., Grad Karlovac i Karlovačka županija.

Ukupan iznos potpore projekta je 999.512,66kn te je u 100% iznosu sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Kroz proteklih godinu dana provedbe projekta kroz 6 klubova za zapošljavanje (Ozlja, Duga Resa, Pisarovina, Slunj, Ogulin i Otočac) uključeno je ukupno 54 nezaposlenih od kojih 36 žena i 18 muškaraca s navedenih rurlanih područja i njihove okolice.

Polaznici su imali priliku upoznati se kroz radionice s mogućnostima koje nudi Program ruralnog razvoja za financiranje OPG-ova i obrta koji se bave poljoprivredom i ne poljoprivrednim djlatnostima na OPG-u. Uz mogućnosti financiranja, veći dio radionica je bio usmjeren na različite mogućnosti i metode kako što bolje prezentiarti svoj proizvod i ponuditi da direktno kupcu posebno kroz radionice partnera na projektu Hrvoja Kolmana iz poduzeća HR Koncept d.o.o. koji je osnovao prvi domaći web postal za prodaju poljoprivrednih proizvoda Finotekadostava.com te povezao proizvođaće i kupce putem Finoteka.com.

Uz predstavljanje mogućnosti koje nudi direktna ponuda kupcima, (potencijalne) poljoprivrednike smo povezivali s poduzećima koja svoju poslovnu politiku temelje na otkupu domaćih posljoprivrednih proizvoda. To je ujedno bila prilika za poduzeća i proizvođaće da vide kako sustav i odnos funkcionira iz perspektive one druge strane te je dogovoreno nekoliko poslovnih suradnji.

Uz navedene radionice, nezaposleni su koristili mogućnost tjednih sastanak za individualne ili sastanke i savjetovanja u užem krugu gdje su dobivali podršku zapolenika LAG-a i partnera za svoja individualna pitanja te su na taj način ostvareni konkretni rezultati i temeljita podrška u cilju osnaživanja nezaposlenih i jačanja njihovih mogućnsoti za zapošljavanje i samo zapošljavanje.

U nastavku projekta, u sljedećih šest mjeseci nastavljamo s radionicama i tjednim sastancima u 6 klubova gdje su se dobro došli pridužiti svi nezaposleni. Za sva dodatna pitanja i informacije dostupni smo:

za Klubove u Ozlju i Dugoj Resi na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj telefona 047/731-400 (112) ili na adresi Kurilovac 1, Ozalj

za klubove u Ogulinu i Slunju na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj telefona 047/296-258 ili na adresi Ivane Brlić Mažuranić 2b, Ogulin

za klubove u Pisarovini i Otočcu na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj telefona 047/600-392 ili na adresu Vladka Mačeka 6, Karlovac

 

 

 

Lenta esf

                                             Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost LAG-a Vallis Colapis.