Novosti

LAG Vallis Colapis

Završna konferencija projekta "Umrežavanjem do novih kompetencija"

Danas, 16.8.2023., zadnji je dan našeg jednogodišnjeg projekta. U proteklih 12 mjeseci smo bili jako vrijedni pa vas ovim putem želimo podsjetiti na najvažnije aktivnosti i rezultate projekta koje smo predstavili i na završnoj konferenciji održanoj 14. kolovoza 2023.:
 
- Uključeno 10 volontera koji su s 2400 volonterskih sati doprinijeli provedbi aktivnosti
- Provedena dva paketa edukacija u Karlovačkoj i Vukovarsko srijemskoj županiji (Vođenje tima u krizi, Menadžment kriznog volontiranja i Osmišljavanje online radionica za pružanje savjetodavne pomoći) za više od 40 udruga
- Održane dvije interaktivne konferencije o zagovaranju potreba ranjivih skupina
- Održano preko petnaest konzultacija i preko 30 mentorstava za udruge u provedbi svojih strateških planova i prelaza na online poslovanje
- Izrađena i osposobljena nova platforma za umrežavanje i podršku udrugama na koju se registriralo više od 40 udruga www.lmh-podrska.eu
- Ojačani kapaciteti nositelja i partnera za daljnje umrežavanje i provedbu projekata
- Uspostavljena i ojačana suradnja s udrugama na području dvije županije
- Omoguće održivost projekta kroz nastavak suradnje i umrežavanje kroz platformu
- Isplanirane nove projektne ideje i nastavak projekta
 

Projekt „Umrežavanjem do novih kompetencija“ provodio se od 16. kolovoza 2022. godine do 16. kolovoza 2023. godine. Nositelj projekta je Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis, a partneri su Udruga za djecu s teškoćama u razvoju Zvončići i LEADER mreža Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta je 59.593,39 EUR (449.006,36 kn). Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 50.654,38 EUR (381.655,40 kn) i iz Državnog proračuna u iznosu od 8.939,01 EUR (67.350,95 kn). Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske kroz Poziv na dostavu projektnih prijedloga "Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“.

Cilj projekta je jačanje i unaprjeđenje kapaciteta ruralnih OCD u Karlovačkoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji kroz provedbu aktivnosti prilagođenih potrebama zajednice u kriznoj situaciji, neposredan rad u području ESF kroz provedbu edukacija i prilagodbu online poslovanju za društveno-ekonomski rast i razvoj navedenih županija. Ciljane skupine su lokalni OCD na području Karlovačke i Vukovarsko srijemske županije.

Ovim putem se zahvaljujemo našim partnerima i volonterima na predanosti, suradnji i angažiranosti u provedbi projekta!
 
Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Sadržaj objave isključiva je odgovornost Lokalne akcijske grupe Vallis Colapis.
Za više o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr
 
viber slika 2023 06 29 15 50 14 581
Image

SJEDIŠTE (OZALJ)

Kurilovac 1, 47280 Ozalj
047 731 400 (112)

PODRUŽNICA (KARLOVAC)

Trg hrvatskih branitelja 2, 47000 Karlovac
047 842 834

Email

lag@vallis-colapis.hr

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR)

Na našoj web stranici koriste se kolačići (cookies) kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Klikom na gumb Prihvati kolačiće omogućit ćete pohranu svih kolačića na svom računalu. Za više informacija o tome na koji način ova web stranica koristi kolačiće kliknite na poveznicu u nastavku.