Održan 2. partnerski sastanak projekta "ECO-SOCIAL"

Dana 26.11.2019., u Srednjoj školi Duga Resa održan je drugi partnerski sastanak projekta ECO-SOCIAL: Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš!. Na sastanku su partneri podnijeli izvješće o provedenim aktivnostima u prva 4 mjeseca projekta te postignućima. Kroz prva 4 mjeseca projekta proveli smo set edukacija o održivom razvoju za učitelje, te započeli s prenošenjem znanja na učenike, odnosno edukacijama o održivom razvoju za učenike. Naime, učitelji su nakon odslušane edukacije o održivom razvoju pod mentorstvom voditeljice projekta osmislili način i metodu prijenosa znanja na učenike. Tako su edukacije za učenike bile kombinacija teorije i prakse, a učenici su, osim što su slušali o održivom razvoju, izrađivali torbice za mobitele od starih traperica, sapun, igrali kviz, scenski improvizirali i s. Također smo intenzivno radili na aktivnosti osnivanja društvenog poduzeća u Dugoj Resi. Buduće društveno poduzeće bit će u prostorima Srednje škole Duga Resa, za što su potrebni i adaptacijski radovi kao što je ugradnja rampe i platforme za invalide. 

Dogovorene su aktivnosti za naredna 4 mjeseca, a to su: nastavak radova oko osnivanja društvenog poduzeća, odnosno adaptacije prostora, provođenje edukacija  o održivom razvoju za učenike, edukacije dodatnih škola o održivom razvoju, odnosno umrežavanje škola, održavanje volonterskih akcija sakupljanja tekstila u 12 školskih zadruga, provedba edukacija o volonterstvu i zadrugarstvu za učitelje i učenike. 

Za više detalja o projektu pratite našu posebnu Facebook stranicu projekta. 

Projekt ECO-SOCIAL: Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš! provodi se od 1.8.2019. do 31.01.2021. godine. Nositelj projekta je LAG Vallis Colapis, a partneri na projektu su Srednja škola Duga Resa, Karlovačka županija te Socijalna zadruga Humana Nova iz Čakovca. Program vrijednosti 1.267.913,68 kn sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru Švicarsko hrvatskog programa suradnje.

„Stajališta izražena u ovom članku isključiva su odgovornost LAG - a Vallis Colapis i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske."