LAG Vallis Colapis pomogao Crvenim križevima i humanitarnim udrugama u povlačenju sredstava Europskog socijalnog fonda

Danas je u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa u Dugoj Resi održana zajednička tiskovna konferencija društava Crvenog križa iz Karlovca, Ozlja, Slunja i Duge Rese te udruge Sveti Martin iz Pisarovine koji su na ovogodišnjem natječaju Europskog socijalnog fonda – Zaželi povuki preko 15 miliona kuna potpore za zapošljavanje žena u ruralnim područjima Karlovačke i Zagrebačke županije. Kroz ove potpore će se u naredne 2 godine zaposliti 99 žena koje će brinuti o 416 starijih i nemoćnih osoba u ruralnim krajevima ovih dvaju županija.

Slike preuzete s web portala Radio Mrežnice: http://radio-mreznica.hr/

LAG Vallis Colapis je pomogao u pisanju prijava društvima Crvenog križa s područja Ozlja i Duge Rese te udruzi Sveti Martin iz Pisarovine. Tako je 3,4 miliona kuna otiško u dugoreški Crveni križ, oko 1,5 miliona kuna u Crveni križ u Ozalj te oko 2,5 miliona kuna u humanitarnu udrugu Sveti Martin u Pisarovini. Ukupno za područje LAG-a Vallis Colapis oko 7,5 miliona kuna za provođenje socijalnih i humanitarnih aktivnosti u naredne 2 godine. Osim toga, osoblje LAG-a Vallis Colapis je pomoglo u pripremi prijave na spomenuti natječaj i slunjskom Crvenom križu, koji te također ostvario potporu od oko 1,5 miliona kuna za svoje područje.

Tiskovna konferencija svih nagrađenih organizacija je održana u dugoreškom Crvenom križu uz sudjelovanje Damira Jelića, župana Karlovačke županije i Martine Marušić Britvec, voditeljice Odjela za društvene djelatnosti LAG-a Vallis Colapis.