LAG VALLIS COLAPIS DOMAĆIN 3. LMH RADIONICE

LEADER mreža Hrvatske u suradnji s LAG-om Vallis Colapis organizirala je treću po redu radionicu u 2021. godini s ciljem jačanja kapaciteta lokalnih akcijskih grupa na temu pripreme za novo programsko razdoblje provedbe LEADER/CLLD-a u okviru ribarstvene politike (2021.- 2027.).
Radionica na temu „Razvoj primjene CLLD-a u RH jačanjem multisektorske suradnje“ održana je u razdoblju od 25.-27. kolovoza 2021. godine, u hotelu „Frankopan“ u Dugoj Resi.
Prvi dan radionice, predsjednik Leader mreže Hrvatske i voditelj LAG-a Vallis Colapis, Milan Medić, održao je prezentaciju na temu „Osnove suvremenog rada u zajednici“, čime je dao odličan uvod na temu jačanja lokalnih zajednica kroz multisektorsku suradnju.
Na radionici u trajanju od 3 dana predstavnici LAG-ova i FLAG-ova razmjenjivali su svoja dosadašnja iskustva vezana uz djelovanja lokalnih akcijskih grupa u ribarstvu koje se financiraju kroz Operativni program za pomorstvo i ribarstvo s ciljem pripreme za novo operativno razdoblje 2023.-2027. i možebitnog osnivanja i „kopnenih“ FLAG-ova (lokalnih akcijskih grupa u ribarstvu).