“Mladi poljoprivrednici” informirani o važnosti marketinga za uspješan plasman poljoprivrednih proizvoda

U sklopu projekta  “Mladi poljoprivrednik” 30 mladih iz općina Krašić, Draganić, Žumberak i Sveti Križ Začretje sudjelovali su na terenskom putovanju te radionici u Draganiću i Sv. Križu Začretje.

Posjetili su “Posjed Contessa” u Draganiću gdje su imali priliku vidjeti inovativan oblik bavljenja edukativnim kulturnim turizmom u ruralnom području. Posjed posjećuju grupe djece koje uživaju u baroknim pričama, predstavama te posjeti dvorcu Zrinskih i Frankopana u Ozalj i Erdody u Jastrebarskom te Aquatici u Karlovacu.

IMG 20190505 144142 768x576 IMG 20190505 092910 768x576

Kao primjer dobre prakse posjetili su i Agroturizam Kos gdje ih je dočekao vlasnik Marko Kos. OPG se bavi ruralnim turizmom (sobe za iznajmljivanje i  gastro ponuda) te vlastitom proizvodnjom sokova, vina, piva te prerađevima od voća u suradnji sa kooperantima.

Na imanju Kos održana je edukacija “Marketing na OPG-u” koju je održao dr.sc. Ivan Jedvaj iz Zagrebačke škole ekonomije i managmenta s naglaskom na moderno oglašavanje i korištenje tehnologije.

Odgovore na pitanja: kako izraditi etiketu, koje su osnovne stvari na koje morate obratiti pažnju, te koje su značajke dobrog ili lošeg označavanja proizvoda, objasnio nam je Saša Hranić.

Cilj projekta “Mladi poljoprivrednik” je informirati mlade o mogućnostima u poljoprivredi i ruralnom turizmu. 

Kroz ukupno 5 održanih edukacija mladi su educirani o tome kako osnovati OPG, o mogućnostima koje nudi Program ruralnog razvoja u financiranju modernizacije OPG-a, o ekološkoj poljoprivredi, suvremenim mogućnostima prodaje poljoprivrednih proizvoda te važnosti marketinga u vidljivosti OPG-a i njegovih proizvoda prema kupcima.

Projekt “Mladi poljoprivrednik” financiran je od strane Ministarstva za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku, a provodi ga LAG Vallis Colapis sa partnerima Udrugom mladih Feniks iz Oroslavlja te općinama Draganić, Krašić, Žumberak i Sv.Križ Začretje.