Novosti

LAG Vallis Colapis

LAG Vallis Colapis provodi projekt „Volonterski klubovi i volonterstvo u školama“

U partnerstvu s Općinom Krašić, Općinom Pokupsko, Osnovnom školom "Kardinal Alojzije Stepinac" Krašić te Osnovnom školom Pokupsko LAG Vallis Colapis provodi projekt „Volonterski klubovi i volonterstvo u školama“. Projekt se provodi od 13. listopada 2022. do 31. kolovoza 2023. godine, a sufinanciran je sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja. Cilj projekta je uspostaviti školske volonterske klubove u Osnovnoj školi "Kardinal Alojzije Stepinac" Krašić i Osnovnoj školi Pokupsko za dostupnije i kvalitetno izvaninstitucionalno neformalno obrazovanje djece koje promiče razvoj kreativnih i poduzetničkih vještina.

 

MZO vizual za web

Tijekom projekta bit će provedene edukativne radionice na temu volontiranja s učenicima i djelatnicima osnovnih škola, roditeljima učenika, predstavnicima lokalnih organizacija civilnog društva te djelatnicima jedinica lokalnih samouprava. Osim provedbe radionica, uključit ćemo se u manifestaciju „Hrvatska volontira“ organizacijom volonterskih akcija u suradnji s partnerima. Također ćemo posjetiti primjer dobre prakse u Primorsko-goranskoj županiji s ciljem razmjene iskustava, informiranja te razvoja suradnje. Uz mentorsku podršku LAG-a Vallis Colapis, u osnovnim školama će biti osnovani školski volonterski klubovi kao nova izvannastavna aktivnost.

Provedbom projekta „Volonterski klubovi i volonterstvo u školama“ učenicima, školama kao i djelatnicima jedinica lokalnih samouprava i članovima udruga želimo omogućiti prilike za stjecanje novih znanja, vještina i iskustava te doprinijeti razvoju kreativnosti, stvaralaštva i poduzetničkih vještina učenika partnerskih osnovnih škola.

 

partnermzo

 

Image

SJEDIŠTE (OZALJ)

Kurilovac 1, 47280 Ozalj
047 731 400 (112)

PODRUŽNICA (KARLOVAC)

Trg hrvatskih branitelja 2, 47000 Karlovac
047 842 834

Email

lag@vallis-colapis.hr

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR)

Na našoj web stranici koriste se kolačići (cookies) kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Klikom na gumb Prihvati kolačiće omogućit ćete pohranu svih kolačića na svom računalu. Za više informacija o tome na koji način ova web stranica koristi kolačiće kliknite na poveznicu u nastavku.