Novosti

LAG Vallis Colapis

Erasmus+ Mobilnost osoba koje rade s mladima „Break the circle“

LAG Vallis Colapis provodi Erasmus+ mobilnost osoba koje rade s mladima pod nazivom „Break the circle“, a tema projekta je digitalno građanstvo i suočavanje s problemom elektroničkog nasilja.

Na glavnoj aktivnosti projekta sudjelovat će 30 osoba koje rade s mladima s ciljem osnaživanja setom kompetencija digitalnog građanstva s naglaskom na razumijevanje problema elektroničkog nasilja i teorije spirale šutnje kako bi mogli prenijeti to znanje mladima u svojim zajednicama. Osobe koje rade s mladima (youth workers) dobit će potrebna znanja i vještine za pozitivno korištenje digitalnih tehnologija, osiguravanje sigurnosti u online zajednicama te digitalne odgovornosti.

Ciljevi projekta također su povećanje osviještenosti o problemu elektroničkog nasilja (cyberbullyinga) i važnosti digitalnih kompetencija digitalnog građanstva; razmijena iskustva te realnosti država organizacija sudionica projekta; razvoj znanja, vještina i sposobnosti osoba koje rade s mladima potrebne za osvještavanje problema cyberbullyinga i povećanje razine digitalnog građanstva mladih; razumjevanje kako potaknuti i poduprijeti mlade da budu odgovorni digitalni građani te podizanje kvalitete rada s mladima u lokalnom/nacionalnom i europskom kontekstu.

Nositelj projekta je LAG Vallis Colapis, a partneri su Discover Valvibrata A.P.S. (Italija), Asociación Cultural L' Ayalguina (Španjolska), Efem Akdeniz Genclik Ve Spor Kulubu (Turska), Bokra Sawa (Francuska), Steps for Youth (Cipar), Latvian Association for Youth Activists (Latvija), Športno društvo Gib Ljubljana Šiška (Slovenija), Asociatia Scout Society (Rumunjska), Psientífica - Associação para a promoção e desenvolvimento social (Portugal).

„Break the circle“ je u provedbi od 1. siječnja do 30. lipnja 2023. godine, a glavna aktivnost bit će provedena od 23. do 30. ožujka 2023. u Bratini (Pisarovina). Projekt sufinancira Europska komisija u sklopu Erasmus+ programa, preko Agencije za mobilnost i programe Europske unije u iznosu od 27.381,00 EUR.

btc prozirni

Image

SJEDIŠTE (OZALJ)

Kurilovac 1, 47280 Ozalj
047 731 400 (112)

PODRUŽNICA (KARLOVAC)

Trg hrvatskih branitelja 2, 47000 Karlovac
047 842 834

Email

lag@vallis-colapis.hr

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR)

Na našoj web stranici koriste se kolačići (cookies) kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Klikom na gumb Prihvati kolačiće omogućit ćete pohranu svih kolačića na svom računalu. Za više informacija o tome na koji način ova web stranica koristi kolačiće kliknite na poveznicu u nastavku.