Novosti

LAG Vallis Colapis

Sudjelujte u izradi Strategije razvoja apiturizma Karlovačke županije

Informativna tabla

Udruga ruralnog turizma Hrvatske u suradnji s Hrvatskim apiterapijskim društvom izrađuje Strategiju razvoja apituirizma Karlovačke županije te poziva dionike, građane i građanke na aktivno sudjelovanje u analizi postojećeg stanja koja traje do 31.01.2024. godine.

Strategija se izrađuje u suradnji s Regionalnom turističkom zajednicom Karlovačke županije uz podršku  Hrvatske turističke zajednice za razdoblje do 2028. godine i predstavlja prvu ovakvu inicijativu u Republici Hrvatskoj.

U cilju prikupljanja podataka za analizu postojećeg stanja, izrađivači Strategije uputili su on-line upitnike na 542 e-mail adrese udruga pčelara, ugostiteljskih objekata uključivo privatne iznajmljivače, turističkih zajednica, nositelja turističkih atrakcija, turističkih agencija i vodiča, suvenirnica, vrtića i škola te županijskih i gradskih/općinskih institucija i ustanova.

Upitnici su dostupni na sljedećim poveznicama:

 1. Upitnik za pčelare
 2. Upitnik za udruge pčelara
 3. Upitnik za ugostiteljske objekte
 4. Upitnik za institucije i ustanove
 5. Upitnik za vrtiće i škole
 6. Upitnik za turističke zajednice
 7. Upitnik za nositelje turističkih atrakcija
 8. Upitnik za turističke agencije i vodiče
 9. Upitnik za suvenirnice
 10. Upitnik za građane i građane
 11. Upitnik za korisnike i korisnice apiturističkih i apiterapijskih usluga u Karlovačkoj županiji

U posljednjih desetak godina, apiturizam kao posebni oblik turizma fokusiran na pčelarstvo i zdravlje bilježi snažan razvoj u brojnim europskim destinacijama. Ova vrsta turizma pruža gostima i turistima priliku istraživanja pčelarstva, edukacije o pčelama i njihovom životnom ciklusu, sudjelovanja u aktivnostima u pčelinjacima te degustacije i kupnje pčelinjih proizvoda poput meda, voska, propolisa, suvenira i slično, bilo na pčelarskim poljoprivrednim gospodarstvima ili u s njima povezanim poslovnim subjektima. Isto uključuje i konzumaciju jela i pića i/ili autohtonih gastro proizvoda s medom. Istovremeno, bilježi se i značajan porast apiturističkih izleta i apiterapijskih usluga poput api inhalacija, masaža s primjenom meda i slično, a koje dodatno obogaćuju turističku ponudu destinacije i doprinose razvoju održivog turizma uz dobrobit lokalnog stanovništva. 

Ovom prilikom pozivamo vas na odaziv ovoj vrijednoj inicijativi i dijeljenje informacije kako bi Strategija bila izrađena u skladu s mišljenjima i potrebama relevantnih dionika te građana i građanki Karlovačke županije.

Za više informacija možete se obratiti Aleksandri Kuratko Pani, voditeljici Udruge ruralnog turizma Hrvatske na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefon 095 5422 225.

Image

SJEDIŠTE (OZALJ)

Kurilovac 1, 47280 Ozalj
047 731 400 (112)

PODRUŽNICA (KARLOVAC)

Trg hrvatskih branitelja 2, 47000 Karlovac
047 842 834

Email

lag@vallis-colapis.hr

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR)

Na našoj web stranici koriste se kolačići (cookies) kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Klikom na gumb Prihvati kolačiće omogućit ćete pohranu svih kolačića na svom računalu. Za više informacija o tome na koji način ova web stranica koristi kolačiće kliknite na poveznicu u nastavku.