Novosti

LAG Vallis Colapis

Volonterske pozicije u sklopu projekta "ovisnoSTOP"

LAG Vallis Colapis započeo je s provedbom novog projekta "ovisnoSTOP", sufinanciran sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Projekt je započeo 1. siječnja 2023. godine i traje do 31. prosinca 2024. godine. Ukupan odobreni iznos projekta iznosi 10.000,00 €.
 
Projekt "ovisnoSTOP" pruža podršku mladima kroz provedbu edukacija, promociju volonterstva, aktivnosti slobodnog vremena te očuvanja mentalnog zdravlja u cilju prevencije ovisnosti te osnaživanje mladih za aktivno i djelotvorno uključivanje u društvo.

Opći cilj projekta je pružanje podrške mladima kroz provedbu aktivnosti s ciljem osnaživanja mladih za aktivno i djelotvorno uključivanje u društvo, na način da ostavljaju što manji negativni utjecaj na klimu i okoliš. Opći cilj će se postići kroz provedbu multidisciplinarnog programa prevencije ovisnosti, odnosno kroz sljedeće aktivnosti:

  1. edukacija o ovisnosti i vrstama ovisnosti,
  2. edukacija o volonterstvu i mentalnom zdravlju,
  3. provedba sportskih aktivnosti,
  4. promocija aktivnosti u lokalnim medijima i objavama na društvenim mrežama i web stranicama,
  5. evaluacijom projektnih aktivnosti te cijelog programa,
  6. izradom brošure koja će poslužiti kao model rada drugim organizacijama te postojećim korisnicima kao priručnik za slobodno vrijeme, odnosno kao svojevrstan alat prevencije svih vrsta ovisnosti.
Za potrebe provedbe projekta tražimo 2 volontera/ke na dvije različite volonterske pozicije (detaljni opis volonterskih pozicija dostupan je na poveznicama):
 
Kroz volonterski angažman na Projektu volonter/volonterka će naučiti specifičnosti tema aktivnosti na kojima će sudjelovati, usavršiti svoje vještine promocije na društvenim mrežama, saznat će koje sve mogućnosti donosi volontiranje, pobliže će se upoznati s radom OCD-ova i ostalih partnera u lokalnoj zajednici, dobiti će volontersku knjižicu i ugovor o volontiranju te ukoliko zatraži, na kraju projekta, dobiti će i Potvrdu o kompetencijama stečenim volontiranjem.
 
Trajanje volontiranja je 11 mjeseci, odnosno od 1. veljače 2024. do 31. kolovoza 2024. godine. Prijave traju do 26. siječnja 2024. godine.
Svoju prijavu možete poslati na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

 
*Projekt je sufinanciran sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj objave isključiva je odgovornost LAG-a Vallis Colapis.
Image

SJEDIŠTE (OZALJ)

Kurilovac 1, 47280 Ozalj
047 731 400 (112)

PODRUŽNICA (KARLOVAC)

Trg hrvatskih branitelja 2, 47000 Karlovac
047 842 834

Email

lag@vallis-colapis.hr

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR)

Na našoj web stranici koriste se kolačići (cookies) kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Klikom na gumb Prihvati kolačiće omogućit ćete pohranu svih kolačića na svom računalu. Za više informacija o tome na koji način ova web stranica koristi kolačiće kliknite na poveznicu u nastavku.