Duga Resa: najavljena provedba podmjere 19.2.

Predstavnici LAG-a Vallis Colapis održali su 16. ožujka 2017. u društvenom centru Demokratski rasadnik u Dugoj Resi tiskovnu konferenciju na kojoj je PREDSTAVLJENA PROVEDBA PODMJERE 19.2. „PROVEDBA  OPERACIJA UNUTAR CLLD STRATEGIJE” u sklopu Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

LAG Vallis Colapis je ostvario ukupnu potporu Ministarstva poljoprivrede u iznosu od 12.450.861,28 kn.

Od toga sredstva koja će se izravno podijeliti krajnjim korisnicima kroz podmjeru 19.2. iznose 9.485.681,28 kn. Povrh toga, dodatnih 474.293,06 kn je ostvareno kroz podmjeru 19.3. Ova sredstva služe za projekte suradnje koje LAG može provoditi u partnerstvu s drugim LAG-ovima u RH ili zemljama EU. Područje našeg LAG-a se nalazi u blizini 2 velika tržišta - Zagreba, kao glavnog grada te obale. Osim toga, kroz naše područje godišnje prođe preko 10 mil. turista pa je na tiskovnoj konferenciji istaknuto da će se i sredstva iz podmjere 19.3. nastojati utrošiti na projekte koji podupiru proizvodnju ili prodaju lokalnih proizvoda i usluga (npr. otvaranje prodajnih mjesta i sl.). I konacno, kroz podmjeru 19.4. LAG je ostvario potporu od 2.490.038,59 kn. Ova sredstva služe za tekući pogon i animaciju stanovništva LAG-a. Ona se ne troše samo na plaće zaposlenika, nego kroz ovu podmjeru financiramo odlazak naših proizvođača na sajmove i priredbe, promociju našeg razvojnog područja i sl. Tako da će se sva ostvarena sredstva nastojati u najvećoj mogućoj mjeri usmjeriti na proizvodnju, prodaju i promociju našeg područja.

Detalje vezane uz ciljeve, alokaciju sredstava te kontakte pronađite u prezentaciji koju možete preuzeti ovdje:

Podmjera_19.2

Najavljene su i provedbene radionice na kojima će se zainteresiranim prijaviteljima omogućiti pravovremena i kvalitetna priprema za povlačenje bespovratnih sredstava Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014 – 2020. Predstavnici LAG-a Vallis Colapis Tomislav Boljar (predsjednik), Milan Medić (voditelj ureda) te Tatjana Polović (voditeljica financija) uputili su poziv svim zainteresiranim  prijaviteljima da se jave izravno u LAG Vallis Colapis ili u svoje lokalne jedinice samouprave za sve informacije vezane uz samu provedbu mjere.