Javni natječaj za izradu suvenira – Iskusi tajne voda

 

U sklopu programa Interreg Slovenija-Hrvatska „Misterion – Iskusi tajne voda“ predviđena je izrada suvenira vezanih za zajednički turistički proizvod slovensko-hrvatskog pograničnog područja.

Cilj programa je promicanje i zaštita kulturne baštine prekograničnog područja uz ukazivanje na činjenicu kako zajedničko područje (Bele krajine i Dolenjske u Sloveniji te Pokuplja i Žumberka u Hrvatskoj) već milijune godina vežu tajne kraškog svijeta jama, voda, predivne prirode i raznolike kulturne baštine. Upravo na tom tragu je predviđena izrada suvenira vezanih na zajednički prekogranični turistički proizvod.

Projektno područje pokriva općine Semič i Metlika u Sloveniji te općinu Kamanje u Hrvatskoj. Glavni cilj projekta je očuvanje, promocija i stavljanje u turističku namjenu (povećanje prepoznatljivosti i privlačnosti) jedinstvene prirodne i kulturne baštine ovog kraja, uz razvijanje održivih turističkih proizvoda koji će posjetiteljima omogućiti drugačiji doživljaj tajnovitosti podzemnih voda. Projekt također želi predstaviti najnovije spoznaje o ulozi čovjeka tokom evolucije (arheološka istraživanja) i naše veze s tajnovitim podzemnim svijetom kraških voda koji predstavljaju bića poput jamske školjke Jalžićeve kongerije ili čovječje ribice, do kojih mogu doći samo jamski ronioci.

Zajednički je cilj projekta povezati slovensko-hrvatsko programsko područje s iskustvom tajnovitosti voda, očuvati lokalni okoliš te višestruko povećati privlačnost jedinstvene prirodne i kulturne baštine našeg zajedničkog pograničnog područja te vratiti suvremenog posjetitalja u prirodu. S najsuvremenijom opremom Prirodoslovnog muzeja u Semiču i Arheološkog parka u Kamanju, uz predstavljanje zanimljivih izložaka i nalaza te uređenim poučnim stazama koje povezuju naše 3 općine, želimo da lokalna baština i turistički proizvodi koje na njima temeljimo budu predstavljeni doživljaju posjetitelja u drugačijem svjetlu od svega viđenog do sada. Otvaranjem takovih mogućnost drugačijeg iskustva želimo povećati broj posjetitelja iz svih ciljanih skupina, potaći otvaranje zelenih radnih mjesta i spriječiti raseljavanje ovog područja.

Sve djelatnosti projekta su usmjerene na povećanje broja posjetitelja i prihoda od održivog i zelenog turizma na području Bele krajine i Dolenjske na slovenskoj strani te Pokuplja i Žumberka na hrvatskoj strani rijeke Kupe. S ovim projektom nastavljamo dugogodišnju razvojnu suradnju i partnerstvo slovenskih i hrvatskih zajednica uz rijeku Kupu.

U okviru aktivnosti Izrada Suvenira, partner Kompas Novo mesto d.o.o. raspisao je javni natječaj za odabir suvenira, ocjenjivačka komisija je izabrala dva suvenira;

  • Suvenir veće vrijednosti : drvene kocke koje se slažu u slagalicu i oslikane su sa 6 jedinstvenih motiva, koji prikazuju projektno područje.
  • Suvenir niže vrijednosti :Majica-Torba, 12 crno – bijelih motiva (simbola) koji prikazuju prirodnu i kulturnu baštinu te lokalnu tradiciju.

Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis raspisuje natječaj za izradu suvenira više i niže vrijednosti. Mogu se prijaviti sve pravne i fizičke osobe za izradu istih.

Rok i način prijave: Na javni natječaj za izradu suvenira prijava se vrši putem Prijavnog obrasca na natječaj za izradu suvenira. Prijavitelji isti dostavljaju najkasnije do 30. svibnja 2019. godine na e-poštu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Rezultati javnog natečaja: Prijava za izradu suvenira biti će predmet narudžbe i otkupa izrađenih suvenira.

Dodatne informacije:
LAG Vallis Colapis
Kurilovac 1, 47280 Ozalj
e-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Pozivamo Vas na sudjelovanje u ovom natječaju!

Prilog:

Prijavni obrazac na natječaj za izradu suvenira DRVENE KOCKE - SLAGALICA

Prijavni obrazac na natječaj za izradu suvenira MAJICA-TORBA

interreg si hr hr rgb 1          Ured za udruge LOGO HR RGB 72dpi vertical 1191x842px