Otvoren 3. LAG Natječaj za tip operacije 1.1.4. „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava “ sukladan TO 4.1.1. iz PRR RH 2014.- 2020.

Lokalna akcijska grupa Vallis Colapis danas je objavila Natječaj za provedbu podmjere 19.2. »Provedba operacija unutar CLLD strategije«, tip operacije 1.1.4. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava” sukladan tipu operacije 4.1.1. iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. – 2020.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom 3. LAG Natječaju iznosi 1.371.312,50 HRK, a udio javne potpore u prihvatljivim troškovima ulaganja iznosi do 50% prihvatljivih troškova, odnosno do 70% prihvatljivih troškova za mlade poljoprivrednike.

Najniža vrijednost potpore po projektu iznosi 5.000 EUR u kunskoj protuvrijednosti.

Najviša vrijednost potpore po projektu iznosi 50.000 EUR u kunskoj protuvrijednosti.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika i proizvođačke organizacije sa sjedištem/prebivalištem na području LAG-a Vallis Colapis koji obuhvaća područja gradova Duge Rese, Karlovca i Ozlja, te općine Draganić, Kamanje, Krašić, Kravarsko, Lasinja, Netretić, Pisarovina, Pokupsko, Ribnik, Žakanje, Žumberak.

Prihvatljiva ulaganja su ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju kako bi se poboljšala ukupna učinkovitost i održivost poljoprivrednih gospodarstava, uključujući zaštitu okoliša i prilagodbu klimatskim promjenama. Ulaganja u nove i inovativne tehnologije doprinijet će smanjenju troškova proizvodnje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednih proizvoda, kao i otvaranju novih radnih mjesta i njihovu održivost.

U svrhu informiranja potencijalnih korisnika u uredu podružnice LAG-a (Trg hrvatskih branitelja 2, Karlovac) održavat će se individualne konzultacije, radnim danom u razdoblju od 10. do 27. lipnja 2019. godine od 10 – 14 sati. Za individualna savjetovanja potrebno se prethodno najaviti putem e-pošte na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Upite vezane za odredbe LAG Natječaja potencijalni korinici mogu postavljati isključivo putem web forme Pitanja i odgovori na mrežnoj stranici www.leader.vallis-colapis.hr u razdoblju od 31. svibnja do 27. lipnja 2019. godine.

Odgovori na pravovremeno postavljene upite bit će objavljeni na mrežnim stranicama: www.leader.vallis-colapis.hr i ažurirani periodično, a najkasnije u roku od sedam (7) dana od zaprimanja pojedinog upita.

Stručna služba LAG-a održati će informativne radionice za sve potencijalne prijavitelje.

Raspored održavanja informativnih radionica uskoro će biti objavljen.

Sve detalje o ovom natječaju možete pogledati ovdje.