Novosti

LAG Vallis Colapis

Održan prvi set radionica u okviru projekta "Volonterski klubovi i volonterstvo u školama"

U Osnovnoj školi Pokupsko i Osnovnoj školi "Kardinal Alojzije Stepinac" Krašić održali smo prve setove radionica o volontiranju u okviru projekta „Volonterski klubovi i volonterstvo u školama“. Kroz radionicu pod nazivom „Edukacija za školsko volontiranje“ pomoću neformalnih metoda učenici i djelatnici škola upoznati su s konceptom školskog volontiranja i njegovom implementacijom u redovne i izvannastavne aktivnosti u školi. Naučili su što je volontiranje, koje su osobine volontera, što se sve smatra volontiranjem, a također su promišljali o budući volonterskim aktivnostima koje ćemo provoditi tijekom provedbe projekta. Na drugoj radionici ”Obiteljsko volontiranje“ sudionici su educirani o metodama provedbe volonterskih aktivnosti te prepoznaju dobrobiti i vrijednosti koje promiče obiteljsko volontiranje.

U sljedećem setu aktivnosti naglasak će biti na suradnji učenika, djelatnika škola s udrugama i neformalnim skupinama mladih te na promociji jednakih prava i socijalne uključenosti djece i mladih s ciljem promicanja uključivanja u aktivnosti lokalnih organizacija civilnog društva.

Projekt se provodi od 13. listopada 2022. do 31. kolovoza 2023. godine, a sufinanciran je sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja. Cilj projekta je uspostaviti školske volonterske klubove u Osnovnoj školi "Kardinal Alojzije Stepinac" Krašić i Osnovnoj školi Pokupsko za dostupnije i kvalitetno izvaninstitucionalno neformalno obrazovanje djece koje promiče razvoj kreativnih i poduzetničkih vještina.

Image

SJEDIŠTE (OZALJ)

Kurilovac 1, 47280 Ozalj
047 731 400 (112)

PODRUŽNICA (KARLOVAC)

Trg hrvatskih branitelja 2, 47000 Karlovac
047 842 834

Email

lag@vallis-colapis.hr

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR)

Na našoj web stranici koriste se kolačići (cookies) kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Klikom na gumb Prihvati kolačiće omogućit ćete pohranu svih kolačića na svom računalu. Za više informacija o tome na koji način ova web stranica koristi kolačiće kliknite na poveznicu u nastavku.