Novosti

LAG Vallis Colapis

Održana uvodna konferencija projekta "Kamanje aktivira mlade! (KAM!) i prvi partnerski sastanak

U prostoru vijećnice Općine Kamanje 13. veljače 2023. godine održana je početna konferencija projekta Kamanje aktivira mlade! (KAM!) koji Lokalna akcijska grupa (LAG) Vallis Colapis provodi u partnerstvu s Općinom Kamanje. Projekt je usmjeren na poticanje mladih s područja općine Kamanje na aktivno sudjelovanje u zajednici kroz sudjelovanje u aktivnostimprojekta i kreiranje prijedloga Programa za mlade Općine Kamanje.

Osim uvodne konferencije održan je i prvi partnerski sastanak na kojem smo ugostili i mlade s područja Kamanja kako bismo od samog početka projekta mladima pružili osjećaj vlasništva nad projektom i poslušali sve njihove prijedloge i ideje o provedbi projektnih aktivnosti.

Projekt je započeo 1. siječnja 2023. godine i traje do 31. prosinca 2023. godine. Ukupna vrijednost projekta je 16.748,62 EUR. Projekt je sufinanciran sredstvima iz Središnjeg državnog ureda
za demografiju i mlade.

Kroz provedbu edukativnih radionica s mladima, fokus grupa, sastanaka s lokalnim dionicima, posjetu općini Medulin kao primjeru dobre prakse, organizaciju eventa mladih s mladima radit će se na ostvarenju cilja ovog projekta koji se odnosi na osvješćivanje mladih o važnosti aktivnog uključivanja u aktivnosti zajednice u svrhu poboljšanja kvalitete života mladih.

Program za mlade Općine Kamanje predstavlja konkretan dokument koji će rezultiratprovedbom brojnih aktivnosti za mlade, poboljšanjem uvjeta mladih te otvoriti neke novmogućnosti za sve mlade na području općine Kamanje u narednim godinama što će imati značajan utjecaj na njihovu socijalnu uključenost, razvoj vještina i kompetencija te biti snažan poticaj za aktivni
angažman u lokalnoj zajednici.

Ciljane skupine projekta su mladi s područja općine Kamanje, Savjet mladih općine Kamanje te organizacije civilnog društva na području općine Kamanje. Krajnji korisnici projekta su mladi s
područja općine Kamanje i područja Karlovačke županije, organizacije civilnog društva s područja općine Kamanje te lokalna zajednica, odnosno stanovnici općine Kamanje svih generacija.

 

WhatsApp Image 2023 02 13 at 13.43.49 1

Image

SJEDIŠTE (OZALJ)

Kurilovac 1, 47280 Ozalj
047 731 400 (112)

PODRUŽNICA (KARLOVAC)

Trg hrvatskih branitelja 2, 47000 Karlovac
047 842 834

Email

lag@vallis-colapis.hr

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR)

Na našoj web stranici koriste se kolačići (cookies) kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Klikom na gumb Prihvati kolačiće omogućit ćete pohranu svih kolačića na svom računalu. Za više informacija o tome na koji način ova web stranica koristi kolačiće kliknite na poveznicu u nastavku.