Novosti

LAG Vallis Colapis

Provedena tri treninga u sklopu Erasmus+ projekta "Ruralna spika"

LAG Vallis Colapis provodi Erasmus+ projekt "Ruralna spika". Radi se o projektu Aktivnosti sudjelovanja mladih (KA154) kroz koji će se izraditi preporuke mladih za bolje iskorištavanje napuštenih ili nedovoljno iskorištenih prostora u zajednici, s ciljem kvalitetnog provođenja slobodnog vremena.
Projekt vrijednosti 32.059,00 EUR sufinancira Europska unija, a provodi se od 1.1. do 31.12.2024. u partnerstvu s LAG-om Mareta. 
 
U projekt smo uključili 30 mladih od 15-20 godina s područja oba LAG-a, koji će kao konačni rezultat projekta izraditi preporuke za kvalitetno provođenje slobodnog vremena u neiskorištenim ili nedovoljno korištenim prostorima. Preporuke će predstaviti donositeljima odluka te na taj način aktivno sudjelovati u kreiranju sadržaja za mlade u svojim zajednicama. Kako bismo uspješno izradili preporuke proveli smo jedan segment aktivnosti projekta, odnosno tri treninga s mladima iz Karlovca. 
 
Teme treninga bile su: kako se događaju promjene u društvu i tko na njih utječe, aktivno sudjelovanje i donošenje odluka te Hartova ljestvica sudjelovanja i simulacija deliberacije kao alata za inkluzivno donošenje odluka. Navedene treninge provodi i partner na projektu, LAG Mareta, a mladi s područja oba LAG-a će se krajem rujna susresti u Zadru i razmijeniti svoja iskustva i preporuke. 
 
20240514 132401
Image

SJEDIŠTE (OZALJ)

Kurilovac 1, 47280 Ozalj
047 731 400 (112)

PODRUŽNICA (KARLOVAC)

Trg hrvatskih branitelja 2, 47000 Karlovac
047 842 834

Email

lag@vallis-colapis.hr

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR)

Na našoj web stranici koriste se kolačići (cookies) kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Klikom na gumb Prihvati kolačiće omogućit ćete pohranu svih kolačića na svom računalu. Za više informacija o tome na koji način ova web stranica koristi kolačiće kliknite na poveznicu u nastavku.