Novosti

LAG Vallis Colapis

ODRŽAN POSLJEDNJI YOUTH PARTICIPATION EVENT „ MLADI – AKTIVNI GRAĐANI“ U OKVIRU ERASMUS+ PROJEKTA „BOSS 2“

U petak, 17.5.2024., povodom završetka Erasmus+ projekta „Biram, odlučujem, sudjelujem, stvaram 2“ (BOSS 2), proveli smo posljednji Youth participation event pod nazivom Mladi – aktivni građani u vijećnici Grada Duge Rese.
Ovu aktivnost iskoristili smo kako bismo još jednom predstavili LAG Vallis Colapis i partnere te aktivnosti koje su kroz projekt provedene. Osim navedenog, cilj ove aktivnosti bila je diseminacija odnosno širenje rezultata projekta u lokalnoj zajednici. Na aktivnosti su sudjelovali mladi iz dvije osnovne škole, njihove učiteljice i ravnateljice, donositelji odluka iz gradova Duge Rese i Ozlja te predsjednik Mreže mladih Hrvatske, Marin Capan.
 
Posebno želimo istaknuti da su kroz ovaj projekt odabrana i provedena tri mini projekta učenika/ca za financiranje po školi: učenici/ce su kroz projekt osmislili vlastite mini projekte te su odabrane ideje financirane u iznosu od 1000 eura po ideji, a zatim su ih sami učenici/ce proveli u svojim školama. Tako su svojim školama omogućili obnavljanje knjižničnog fonda, garderobne ormariće, opremu za školsko igralište, klima uređaje u pojedinim učionicama, vanjsku slavinu za vodu na potisak, sklopive stolice, mikroskope te stol za stolni tenis. Važno je napomenuti da je najbolje mini projekte biralo Vijeće koje je bilo sastavljeno od mlađih učenika/ca u školama te školskih djelatnika koji nisu sudjelovali u ostalim projektnim aktivnostima.
 
Osim ovog „službenijeg“ dijela, s učenicima smo odradili i parlaonicu na kojoj smo raspravljali o vrlo aktualnoj temi – aktivno sudjelovanje mladih u društvu kroz izlazak na izbore te spuštanju dobne granice za izlazak na izbore s 18 na 16 godina. Sudionicima parlaonice uvod u temu dao je i Marin Capan, predsjednik Mreže mladih Hrvatske kojem ovim putem zahvaljujemo na dolasku i sudjelovanju na eventu i u parlaonici.
 
Puni dojmova i motivacije želimo na kraju našeg puta želimo zahvaliti svim projektnim partnerima na aktivnom i konstruktivnom sudjelovanju i istaknuti kako se nadamo da kraj projekta ne znači i kraj aktivnog sudjelovanja mladih iz ove dvije lokalne zajednice već tek početak jednog divnog putovanja. Mladi koji su u projektu sudjelovali preko godinu dana sada su osnaženi za traženje informacije koje ih zanimaju o radu općine, županije i škole, aktivno sudjelovanje u demokratskim procesima te reagiranje na problem koji uoče u svojoj zajednici.
 
*Projekt „Biram, odlučujem, sudjelujem, stvaram 2“ sufinanciran je sredstvima Europske unije u sklopu Erasmus+ programa, a preko Agencija za mobilnost i programe Europske unije.
 
WhatsApp Slika 2024 05 17 u 19.52.45 e9de8e33
 
WhatsApp Slika 2024 05 17 u 19.45.08 d6b1e079
Image

SJEDIŠTE (OZALJ)

Kurilovac 1, 47280 Ozalj
047 731 400 (112)

PODRUŽNICA (KARLOVAC)

Trg hrvatskih branitelja 2, 47000 Karlovac
047 842 834

Email

lag@vallis-colapis.hr

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR)

Na našoj web stranici koriste se kolačići (cookies) kako bismo vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Klikom na gumb Prihvati kolačiće omogućit ćete pohranu svih kolačića na svom računalu. Za više informacija o tome na koji način ova web stranica koristi kolačiće kliknite na poveznicu u nastavku.